Lämmitystolppien älykästä etähallintaa ja käytön mittausta

eCu mahdollistaa lämmitystolppien etähallinnan ja tarkan sähkönkulutuksen mittaamisen

eCu on sähkönkulutuksen mittaamiseen tarkoitettu komponentti, jota käytetään auton etäohjattavan lämmitystolpan, eTolpan, hallintaan. Standardikokonsa ansiosta se soveltuu sellaisenaan kaikkiin yleisimpiin parkkialueiden lämmitystolppamalleihin.

eCu mittaa lämmitystolpan sähkönkulutusta, ja sillä voidaan tarvittaessa rajoittaa sen antamaa maksimitehoa. Jos raja on esimerkiksi 700 wattia, kaikki lohkolämmittimet toimivat, mutta sisälämmitintä ei saa päälle samanaikaisesti. Tämä mahdollistaa parkkipaikan hinnoittelun sen mukaan, halutaanko auton sisätiloja lämmittää vai ei.

Sähkön kulutuksen mittaus mahdollistaa latauskäytön ja kulutuksen mukaisen laskutuksen. Laskutuskelpoista tietoa haluttaessa eCuun voidaan liittää nykynormien mukainen hyväksytty sähkömittari ja siirtää laskutuskäyttöön soveltuva tieto eteenpäin.

eCu kytkeytyy eTolpan servereille

eCu kytkeytyy Xodem-kenttälaitteen välityksellä eTolpan servereille. Näin ajastuksia voidaan hallita eTolppa-käyttöliittymällä millä tahansa netissä olevalla laitteella. Tarvittaessa ajastukset voi asettaa myös paikallisesti hallintapaneelista.

eCun käyttömahdollisuuksia voidaan laajentaa kaksisuuntaisella NFC-lukulaitteella, jolloin lataus/lämmitys on mahdollista käynnistää esimerkiksi matkapuhelimen NFC-ominaisuudella tai NFC-avaimenperällä. Vastaavat sovellukset ovat yleisiä mm. parkkihalleissa, joissa käyttäjillä on valmiina kulkuun oikeuttavat tunnisteet. NFC:n tarjoamia mahdollisuuksia on paljon, ja niitä voidaan kustomoida asiakkaan tarpeen mukaan.

eTolppa-järjestelmää myyvät IGL ja Satmatic.